Doorgaan naar hoofdcontent

Over mijLoren

Ik ben Loren Djolo en ik ben 20 jaar geleden geboren in Maastricht. Op mijn 3e ben ik in een pleeggezin terecht gekomen in Herkenbosch (Limburg). Opgroeien in dit dorp op het conservatieve platteland was niet altijd makkelijk vanwege mijn donkere huidskleur. Ondanks dat heb ik toch een fijne jeugd gehad. Ik woon nog steeds bij mijn pleegouders en samen met mijn broertje en zusje vormen we een mooi hecht gezin. Naast mijn sportcarrière volg ik ook de opleiding Medisch pedicure aan het Summa College in Eindhoven.


Atletiek als uitlaatklep

Bewegen heeft altijd in mijn genen gezeten. Sinds mijn 12e ben ik begonnen bij Swift atletiek. Hier begon ik met lange afstanden lopen, dit was in eerste instantie een uitlaatklep voor mij. Al snel werd het serieus en was ik vaak te vinden bij loopwedstrijden. "In de prijzen vallen", ik kreeg er geen genoeg van! Ik viel op met mijn prestaties en werd gescout om bij het toenmalige Regionaal trainingscentrum te trainen (RTC). Samen met mijn trainer Joachim Schwarzmüller specialiseerde ik me op de 400 meter en andere sprint onderdelen.

Op de Nederlandse kampioenschappen U14 ben ik 5e geworden op de 60m indoor. Als jonge meid was dit voor mij een fantastische ervaring, ik was immers nog niet zolang bezig met atletiek. Op wedstrijden en competities was en ben ik altijd te vinden. Presteren, dat vind ik het leukste wat er is. Door een vervelende blessure moest ik er tijdelijk mee stoppen, maar opgeven deed ik niet. Nee.... ik werd opnieuw gescout.

Dit keer voor een werpteam, in dit team ben ik mij gaan specialiseren in kogelstoten en discuswerpen. Niet geheel zonder succes, want in 2022 ben ik op de Nederlandse kampioenschappen U20 3e geworden met kogelstoten. Ik ben mijn trainers Melissa Boekelman en Tom Corstjens dan ook meer dan dankbaar! Uiteindelijk ben ik ook lid geworden bij Av Unitas en werk ik hier met veel plezier aan mijn sportcarrière.

En dan nu bobsleeën

Mijn trainster Melissa Boekelman heeft in 2014 als remster deelgenomen aan de Olympische Spelen in Sotsji waar zij als 4e eindigde in de twee-vrouwsbob. Haar enthousiaste verhalen over de bobsleesport waren voor mij aanleiding om mee te doen aan de selectiedagen voor nieuw bobsleetalent.

En ja hoor, ik werd door de BSBN (Bob en Sleebond Nederland) vanwege mijn snelheid en kracht geselecteerd als pilote voor het Nederlandse bobsleeteam. Door mijn ervaring met sprinten ben ik in staat om explosief te starten en dat is een grote pré in de bobsleesport. 

Daarmee kreeg mijn leven wéér een drastische wending. Want sinds november 2022 volg ik een intensief traject binnen Team Newcold met als doel: deelname aan de Olympische Spelen 2026 in Italië. Ik heb in Noorwegen, Oostenrijk, Letland, Frankrijk en Duitsland deelgenomen aan diverse trainingskampen én ook aan mijn eerste Europacups.

In dit traject word ik begeleid door bondscoach Ivo de Bruin, die in 2022 heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen in Beijing met de twee- en vier-mansbob. Samen met collega pilote Robin Post zijn we onderdeel van Team Newcold en willen we de Nederlandse bobsleesport op de kaart zetten.